Cookie Cottage bij NOS op 3 (radio & tv)

2.3K

Wat doe je als je op een doorsnee woensdag een e-mail krijgt dat de NOS op 3 (radio) diezelfde dag wil langskomen om samen taartjes te bakken? Precies, dan vlieg je naar de winkel voor een extra voorraad eieren, boter en melk! En… wat doe je als de radioverslaggever nog niet geen half uur weg is en blijkt dat ook NOS op 3 TV wil langskomen voor een bakreportage? Juist, dan vlieg je als een dolle door de keuken met je poetsdoek en kijk je honderd keer in de spiegel of je haar en kleding goed zitten!

Dat laatste is eigenlijk niet waar, ik heb eerlijk waar maar twee keer in de spiegel gekeken. In tegenstelling tot de keukenkastjes, die ik zeker twintig keer van alle kanten heb bestudeerd, want wit én hoogglans. Je weet maar nooit waar de camera op inzoomt.

Thuisbakken in het komkommernieuws

Heel Holland Bakt, de finale! Het programma van omroep Max is een hit en trekt tegen de verwachting in ook veel jonge kijkers, zo blijkt uit de kijkcijfers. Maar liefst 1,2 miljoen mensen zagen de finale uitzending van Nederlandse BBC-kopie van the Great British Bake off bakwedstrijd. Zonder ander belangrijk komkommernieuws een goede reden voor de NOS op 3 om aandacht aan het programma te besteden. Dus of ze langs mochten komen bij een thuisbakkende blogger die ook naar het programma kijkt? Maar natuurlijk, gezellig!

Radio uitzending

Recepten Heel Holland Bakt

Om een link met de show te leggen, moest ik twee recepten bakken van de Heel Holland Bakt website. Genoeg leuke recepten te vinden, helaas maar weinig varianten waarvoor ik alle ingrediënten in huis had en waarbij je ‘from scratch’ binnen anderhalf uur iets lekkers op tafel hebt. Uiteindelijk koos ik voor de radio de citroentulband (sorry, geen foto), en voor de televisie de aardbeiensoezen (zie het filmpje voor het ‘grandioze’ resultaat).

Televisie-uitzending NOS op 3

In scène gezet

Ik zou bijna zeggen, natuurlijk, is mijn tv-debuut in scène gezet. Van tevoren wordt tenslotte goed nagedacht hoe een item samengesteld moet worden. Zodoende wordt ook bedacht van welke kant gefilmd gaat worden, waar alles klaar moet staan (of juist niet). Het enige dat écht niet in scène is gezet, is het mislukken van de aardbeiensoezen. Geen gezicht, maar smakelijk was het zeker.

Recepten schrijven

Wat mij tot mijn verbazing nogal tegenviel is de kwaliteit van de recepten op de site van Heel Holland Bakt. Bij sommige recepten zie je dat bij een aantal ingrediënten de hoeveelheden ontbreken óf is niet duidelijk wanneer en hoe ze precies in het recept toegepast moeten worden. Voor een doorsnee bakkende enthousiasteling wordt het daarmee erg lastig om de recepten na te maken. Goede manier om beginnende bakkers direct te ontmoedigen. Zo blijkt maar dat goed kunnen bakken en goed recepten kunnen schrijven twee verschillende kwaliteiten zijn.

Feedback? Ja graag!

Overigens wil ik met deze post op geen enkele manier beweren dat mijn recepten foutloos zijn, maar mijn aandacht heeft het zeker. Dankzij oplettende lezers die me af en toe wijzen op onduidelijkheden, probeer ik de recepten steeds zodanig te verbeteren en weer te geven dat iedereen het zou kunnen maken. Want dat is mijn streven, dat iedereen plezier kan beleven aan het bakken van recepten op deze blog.

Join the Conversation

 1. Hartstikke leuk, hoe je het hebt gedaan en wat je er vervolgens over schrijft. Leuk, zo’n kijkje achter de schermen :)

  Volgend jaar wel meedoen met Heel Holland Bakt, hoor!

  1. Hazel Hardijzer says:

   Hi Ursula,

   Bedankt voor je comment! Het was een beetje gekkenhuis en onverwacht, maar erg gezellig. De verslaggevers waren beiden heel relaxed en duidelijk waardoor er geen enkele spanning was, was echt een gezellige dag zo. En weer een goed excuus om iets lekkers te bakken ; )

   Heel Holland Bakt… ik weet het niet hoor. We zullen zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close