Lactosevrij slagroomsoesjes met chocolade en sprinkles

2.1K

Slagroomsoesjes, als kind al een van mijn favoriete ‘gebakje’. Eigenlijk vond ik alles met slagroom heeel erg lekker. Moorkoppen, Bossche bollen, éclairs, slagroomsoesjes… het maakt mij niet uit welke naam je eraan geeft, het gaat mij om de inhoud. Zoete of hartige soesjes maken is helemaal niet moeilijk, maar zet er een camera bovenop en het lukt opeens niet meer. Dus toen de NOS op 3 radio én tv op de finaledag van Heel Holland Bakt bij mij op bezoek kwam om te filmen hoe ik een soesjesrecept van de HHB-website namaak, legden zij voor heel Nederland vast hoe ik lachend mijn kansloze ingeplofte soesjes maakte.

Slagroom & Sprinkles

Hoewel ze er niet uitzagen, maakte een flinke schep vers geklopte slagroom en sappige zoete aardbeien alles goed. Mr. Pi moest helaas lijdzaam toezien hoe de cameraman, de geluidsman en ik met zijn drieën zaten te smullen van niet één maar twee van die grote soezen. Geen feest voor hem met deze zuivelbommen. Dat moet anders kunnen vond ik. Mijn wraak is zoet en de revange zuivelvrij. Voor hem ging ik dus aan de slag om smaakvolle slagroomsoesjes zonder melk te maken.

Slagroomsoejes met chocoladeganache zonder koemelksoesjes1

Lactosevrij slagroomsoesjes met chocolade en sprinkles

Cookie Cottage gaat verder op www.milkfreeacademy.nl. Het volledige recept kun je lezen en printen op: www.milkfreeacademy.nl/soesjes-zonder-melk/

Zie je daar!

Join the Conversation

  1. O ja, dat mooie filmpje… Haha.. Ik vond anders dat je het wel leuk deed. Jammer dat die dingen dan net mislukken natuurlijk maar shit happens, zoals dat heet…:) Deze zien er een stuk beter uit!

    1. haha.. ik denk dat het anders was gegaan als ik toen een beproefd recept had gebruikt. Maar ach, los daarvan was het een bijzonder grappige ervaring!

  2. Chocolade Shop says:

    Dit ziet er heel lekker uit! Goed uitgelegd ook ik ga het eens proberen.

    Bedankt!

    1. Ik ben heel benieuwd hoe het je bevalt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close