Bonbons met rozemarijn en zeezout van Yvette van Boven (Homemade)

Bonbons met rozemarijn en zeezout

Ben jij een chocoholic? En ken je de boeken van Yvette van Boven. Blader dan eens gauw door Homemade en zoek naar het recept voor bonbons met rozemarijn en zeezout. Ik kan je dit alvast vertellen, deze bonbon is niet voor pussy’s!

Zoet, zuur… chocolade

Afgelopen weekend maakte ik deze truffels om mee te nemen naar een BBQ. Pgggchoeeewieeee!!! Tijdens het voorproefen werd ik verbluft door de smaakcopulatie van rozemarijn, rode wijnazijn en zeezout, en oh, laten we de chocolade niet te vergeten. Mijn smaakpapillen wisten even niet wat ze beleefden. Is het zout is het zoet? Nee, het is zuur dan weer romig, zoet en ook weer zout. Lust je niet veel meer dan wit of melkchocolade, laat deze chocochallenge dan maar schieten. Houd je wel van een verrassende smaak dan is deze bonbon je op het lijf geschreven.

Bonbons met zeezout

De oud-collega’s van mr. Pi. mochten na het barbequen een bonbon proeven bij de koffie. Wat de gastvrouw alleen niet had verteld dat ze er stiekem nog een paar heeft achtergehouden! En ik had haar op mijn beurt niet verteld dat ik er thuis nog een paar heb achtergehouden! Evengoed heb je een voorraadje zo gemaakt. Want met één batch heb ik in in totaal 30 kleine bonbons met rozemarijn en zeezout gemaakt.

En weet je wat nou zo leuk is? Van Yvette mag ik het recept hier met je delen.

Bonbons met rozemarijn en zeezout van Yvette van Boven

Recept voor 30 kleine bonbons

Ingrediënten

Vulling

  • 100 ml slagroom**
  • 1 takje rozemarijn*
  • 1 el rodewijnazijn
  • 100 gram pure chocolade
  • 25 gram boter
  • snuf zout

Buitenkant (couverture)

  • 250 gram pure chocolade
  • 25 gram boter
  • 1 el zoutflakes of grof zeezout
Extra nodig: spuitzak, bakpapier
* De rozemarijn kun je ook vervangen door een chilipepertje, tijm of sterke zwarte of groene thee.

Bereiding

  1. Breng de slagroom met de rozemarijn en een snuf zout tegen de kook aan. Laat het een half uur trekken, maar laat de room zeker niet koken en probeer niet te roeren.
  2. Zeef daarna de room en voeg de wijnazijn en de chocolade toe. Laat het even staan zodat de chocolade smelt door de warmte van de hete room. Roer dan voorzichtig even door en klop er daarna met een garde de boter door.
  3. Laat het iets afkoelen en schep deze vulling in een spuitzak. Spuit boletjes vulling op bakpapier. Laat deze in de koelkast opstijven.
  4. Smelt de pure chocolade met de boter au bain marie. Dompel de bolletjes vulling in de chocolade en zet ze snel terug op het bakpapier.
  5. Bestrooi ze met wat zoutflakes en laat ze helemaal stollen.
Homemade - Yvette van Boven
Fontaine Uigevers – € 34,95

 

** Ik weet dat er mensen zijn die hier culinair van ondersteboven gaan staan, maar om mijn lief (mr. Pi) ook af en toe te laten meegenieten van deze bonbons heb ik de slagroom vervangen door soja slagroom en de boter door (echt waar) plantaardige margarine. En nog steeds een verbluffende smaak!
Hazel
Hazel Hardijzer

In het dagelijks leven werk ik als freelance copywriter en communitymanager, maar zodra ik mijn handen vrij heb, breng ik mijn tijd door met bakken, fotograferen en schrijven voor Cookie Cottage.

4 Reacties op deze post

  1. Martin schreef:

    Heerlijke bonbon, Visser chocolade maakt er ook een chocolade bullet van, ook niet slecht…

  2. […] de rozemarijn en zeezout bonbons die ik laatst maakte naar recept van Yvette van Boven, heb ik de smaak weer te pakken. Als je het […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten
Drop scones
pompoentaart met merinuge