Jubelen met Jamie Oliver’s feestnummer 25

912

Is iedereen al snel naar de winkel gerend, of liggen ze er gewoon nog niet?! Een blik op het tijdschriftenschap bij mij in de Albert Heijn laat in ieder geval (nog) geen feestnummer zien. Deze week is namelijk het 25e nummer van Jamie Magazine verschenen, extra reden voor een feestnummer met heerlijke recepten. De Nederlandse Jamie redactie schijnt er zelf helemaal van ondersteboven te zijn (zie foto Twitter).

Jamie magazine

Hoewel Nederland meerdere culinaire tijdschriften kent, is Jamie Magazine naast Delicious magazine één van mijn favorieten vanwege de sfeer en de foto’s die ze in het tijdschrift weten vast te leggen. Natuurlijk geloof ik echt niet dat Jamie persoonlijk alle recepten heeft bedacht. Maar dat hij zijn gedachtegoed over gevarieerd en smakelijk eten op deze manier dichterbij de mensen brengt, vind ik ook wel prettig. Fijne tips en recepten met de seizoenen mee.

Foodrevolutie

Wat je ook vindt van zijn kookstijl, recepten of ideeën, in mijn ogen is Jamie Oliver een held voor zijn wereldwijde foodrevolutie waarmee hij mensen meer bewust maakt van hun voedingspatronen en inspireert tot het zelf maken van je maaltijd in plaats van de magnetron. Het mooiste vind ik om te zien hoe hij met de mensen zelf aan de slag gaat om ze te leren koken en te inspireren.

Zo kan ik echt genieten van de tv-programma’s waarin je ziet hoe Jamie het steeds weer voor elkaar bokst om niet-bereidwillige mensen over de streep te trekken om zelf te gaan koken. Van (vrijwillige) koks en ‘opschepmoeders’ op de Engelse scholen tot eenvoudige arbeiders uit volkswijken die elkaar moeten leren koken en de ontspoorde jeugd die hij een kans op een culinaire toekomst biedt met zijn (project)restaurant Fifteen.

Taart & Cocktails

Zoals bij elk feestnummer horen feestelijke recepten. Op zoek naar prachtige taarten en spannende cocktails dan is deze editie misschien ook iets voor jou. Hier een greep uit de recepten waardoor ik me veel te snel laat verleiden om een tijdschrift in mijn mandje te leggen. Taart kookboeken kom ik echt niet te kort, maar toch! Elke taart is weer net een beetje anders hè dus daar ga ik weer. Voor de bijl!

Disclaimer: deze post is gesponsord in de vorm van beschikbaar gestelde artikelen. De inhoud en de teksten zijn derhalve mijn eigen mening en creatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close