De Meringue Girls uit Londen {Interview}

2.7K

Mijn bezoekjes aan Londen gaan bij voorkeur gepaard met bezoekjes aan bekende bakkerijen. Nadat ik afgelopen voorjaar een exemplaar van het Meringue Girls kookboek had ontvangen, wist ik wat me deze keer in juni te doen stond. Dit keer wilde ik in Londen een bezoekje brengen aan de nét geopende Meringue Girls Bakery in Hackney.

Meringue girl Alex en ik mailden daarom wat heen-en-weer en kwamen uiteindelijk tot een date in hun bakkerij. Op de dag suprême stond ik net op het punt om met backpack en al met de trein richting de andere kant van Londen te reizen toen ik opeens een bericht kreeg dat de afspraak niet door kon gaan: er was een afspraak voor een belangrijk project tussengekomen. Iets groots en geheim…

Uiteindelijk bracht ik dus geen bezoek aan de bakkerij, maar wist ik de girls wel een interview te ontfutselen. Én de onthulling van hun geheime project!

10 vragen aan de Meringue Girls uit London Hackney

1. Wie zijn de Meringue Girls?

De Meringue Girls zijn de Alex Hoffler uit Londen en Stacey O’Gorman uit Nieuw-Zeeland. We ontmoetten elkaar een jaar of twee geleden tijdens het werk en droomden er allebei van om onze eigen business te starten. We keken naar de markt en zagen een gat in de markt voor Meringues, vanaf dat moment zijn we in een soort wervelwind terecht gekomen. Augustus 2013 werd het Meringue Girls Cookbook in de UK gelanceerd. April 2014 is de Nederlandse vertaling van ons boek uitgegeven: ‘Meringue, zoet, zalig en oogverblindend schuim‘.


2. Wat zijn de vijf belangrijkste dingen die we moeten weten voordat we beginnen met het maken van meringues?

    • Brandschoon: zorg ervoor dat al je gereedschap en in het bijzonder je mengkom ‘spotlessly clean’ is.
    • Wees snel: de mix voor meringues moet je snel bewerken om prachtig gerezen meringues te krijgen.
    • Oefening baart kunst: alles van de temperatuur in je keuken tot de temperatuur in de oven kan je meringues saboteren.
    • Hoe verser hoe beter; het gebruik van verse (biologische, vrije uitloop) eieren is heel belangrijk om de mooiste en lekkerste meringues te maken.
    • Kies voor kwaliteit: het gebruiken van een hoge kwaliteit ingrediënten maakt een wereld van verschil.

3. Wat zeggen jullie tegen mensen die denken dat meringues maken een onmogelijke klus is?
In de wereld van bakken is niets onmogelijk! Het draait allemaal om geduld, oefening en passie! Onze verhouding ei tot suiker voor meringues is erg makkelijk te onthouden en daarmee een fail proof recept dat we gebruiken voor de kisses, grote meringues en voor pavlovas. Voor de grotere gerechten gebruik je gewoon een dubbele hoevelheid van alle ingrediënten. Een medium ei weegt 30 gram, gebruik dan 60 gram suiker. Gebruik je deze verhouding dan ‘you’ll have beautiful meringues every time!’

4. Hoe komen jullie aan inspiratie?
We hebben allebei een scherp oog voor kleur en design, dat zorgt ervoor dat we ons door bijna alles kunnen laten inspireren; van seizoensgebonden producten tot mode en zelfs dagelijkse bezigheden of een wandeling door East Londen.

5. Wat is tot nu toe jullie grootste uitdaging geweest in het Meringue Girls avontuur?
Onze grootste beproeving tot nu toe is om ons bedrijf te managen en de komst van onze nieuwe baby Meringue Girl. Een zaak runnen en een kersverse moeder zijn is een uitdaging, maar gelukkig hebben we hier op het Meringue Girls hoofdkwartier een geweldig support team achter ons staan die ons de nodige helpende hand biedt.

Meringue girl Stacey O'Gorman
Meringue girl Stacey O’Gorman

6. Wat is tot nu toe het engste geweest om te doen?
Onze nieuwe bakkerij openen langs de Broadway Market in Hackney is één van de engste en tegelijkertijd geweldigste dingen die we ooit hebben gedaan! We dromen er al jaren van, dat we dit doel nu uiteindelijk bereikt hebben, voelt fantastisch!

7. Op welk recept in het boek zijn jullie het meest trots?
Dat moet zijn de Salted Caramel, Poached Pear en Chocolade drizzle tray Bake. ‘It’s just heaven on a plate!’ De perfecte mix van zout zoete weldaad!

8. Voor wie is dit boek?
Dit boek is bedoeld voor werkelijk iedereen met een passie en liefde voor zoete dingen. De recepten zijn zeer toegankelijk, zelfs voor de meest onervaren thuiskoks, tegelijkertijd geeft het de meer ervaren bakker ideeën om meer te gaan experimenteren met verschillende smaken.

9. Jullie dragen het boek op aan diegenen die hun 9-tot-5 baan ook willen opzeggen. Wat is jullie advies aan mensen in die positie?
Ga ervoor! Als je gedreven en gepassioneerd bent over wat je wil doen; waag de sprong! Wij zaten ook vast in onze 9-tot-5 banen waar we het niet naar onze zin hadden. Pas toen we begonnen om de dagelijkse sleur te verslaan door te werken aan iets waar we allebei van hielden, werden we echt gelukkig. Nu doen we niets liever dan elke dag werken!

10. Kunnen jullie me iets meer vertellen over jullie geheime projectmeeting waardoor onze afspraak niet doorging?
Op dit moment zijn we in gesprek met het Foodtube team van Jamie Oliver om een eigen kanaal op te zetten binnen Jamie’s Food Tube Network. Ontzettend opwindend allemaal!

oranjebloesem meringues met sprinkles

Meringues met oranjebloesemwater

Weten jullie nog de oranje meringues met oranjebloesemwater die ik laatst maakte? Hiervoor gebruikte ik het basisrecept uit het boek, de Meringue Girls Mixture. In het bovenste filmpje zie je hoe je deze basismix maakt. In het filmpje direct hierboven zie je hoe je meringues een kleurtje kunt geven. Gebruik je een vloeibare kleurstof? Kijk dan even in mijn post met de oranjebloesem meringues hoe je daar met maizena een makkelijk te smeren kleurstof mee maakt.

Meringue girls

What’s not to love about the Meringue Girls?

Wat een geweldig leuke meiden zijn dit. Enthousiast, geïnspireerd en succesvolle onderneemsters. Jamie Olivers Food Tube is zeker iets om in de gaten te houden. Ongetwijfeld komen er straks leuke filmpjes online als ze daar inderdaad hun eigen kanaal krijgen. Om de Meringue Girls zelf een bezoekje te brengen in Londen moet je naar de bakkerij op de Broadway Market Mews in Hackney. Houd je in het algemeen van eten en shoppen, ga dan vooral in het weekend als er ook markt is en de omgeving bezaaid is met heerlijke foodkraampjes en foodtrucks.

Broadway Market Mews

Meringue zoet, zalig en oogverblindend schuim

Meringue Girls: Alex Hoffler & Stacey O’Gorman
Kosmos Uitgevers – april 2014
ISBN10: 9021555972
Prijs: € 14,99

Wie zal ik hierna interviewen?

Voortdurend zoek ik naar manieren om mezelf te verbeteren. Ik zou het daarom leuk vinden als je mij wat feedback zou willen geven op deze post door te zeggen wat je ervan vindt. Verder ben ik heel benieuwd wie jij op het gebied van home baking of de Engelse keuken graag geïnterviewd zou willen zien en wat je dan van die persoon zou willen weten?

Bron foto’s: Meringue Girls 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close