Gezonde kindertraktatie met fruit

972

Trakteren zonder snoep? Gisteren haalde ik little T. op van het kinderdagverblijf en vond ik een traktatie in zijn mandje. Eén van de kinderen was één jaar geworden en had aan de andere kinderen deze traktatie uitgedeeld. Gelukkig zijn de meeste babytraktaties hier toch al zonder snoepjes, maar veel verder dan een uitdeelboekje of doosje rozijnen komt het meestal niet. Deze kindertraktatie vond ik dan ook ontzettend orignineel idee. Simpel, maar gezond en speels voor de kleine kinderen.

Gezonde kindertraktatie

Deze traktatie is supereenvoudig te maken en vergt daarmee een beperkte inspanning voor de niet-zo-creatievelingen en moeders en vaders met altijd-teweinig-tijd. Dus, wat heb je nodig?

  • Kleine knuffeltjes of vingerpopjes (voor een leuk prijsje bij Ikea te krijgen)
  • Evenveel kiwi’s als knuffels
  • Bolletje keukentouw (bijv. van Dille & Kamille)
  • Papier (voor het maken van labeltjes; vrolijk gekleurd of geprinte labeltjes – check voor ideeën mijn Pinterestboard met Printables)
  • Schaar
  • Perferator

Hoe maak je de traktatie

Hoewel ik denk dat deze traktatie redelijk voor zich spreekt, zal ik hieronder kort het idee uitleggen.

  1. Maak labels met de naam van je kind en een leuke tekst. Hier kun je je creativiteit volledig laten gaan. Knip, plak of gebruik de computer en print. Maak gaatjes in de labels met een peferator.
  2. Bind het knuffeltje met een stuk keukentouw vast aan het fruit, hang het labeltje eraan
  3. Klaar!

Fruit als traktatie

Deze traktatie is natuurlijk ook prima te combineren met bananen, appels of ander handfruit. Het beste kun je iets steviger handfruit nemen, dat niet zo snel beschadigd raakt.

 Gezonde kindertraktatie kiwi met daarop een rendier
Gezonde kindertraktatie

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close