Lunch: warm broodje geitenkaas met frambozen en pistachenoten

1.1K

Heb je het gezien vandaag? De zon schijnt! Wat geniet ik er van om die paar stralen even op mijn huid te voelen branden. Vorige week zijn we nota bene eerder vertrokken van onze vakantie. Te vochtig (in de tent), te nat (regen) en te koud (want tent). Het is voor het eerst dat we dat doen. Een vakantie voortijdig afbreken. Nog nooit eerder gingen we eerder naar huis omdat we heimwee hadden naar een warme plek, naar thuis.

Het zal er mee te maken hebben dat we nog nooit een week lang gekampeerd hebben in zo’n natte koude augustusmaand als die van dit jaar. Van alle zes de dagen hebben we welgeteld één goede dag zon gehad en daar hebben we gebruik gemaakt van ook. We hesen ons in de zwembroeken en bikini en gingen op naar het strand. Wat was dat lekker. Peuter een beetje poedelen in het plasje vlak voor zee, wij verwoede pogingen doen om de vlieger in de lucht te houden, een zandkasteel te bouwen en een tijdschrift te lezen.

Warm broodje geitenkaas met frambozen en pistachenoten

Wishfull thinking

Op alle andere dagen was het telkens net te koud voor korte broeken, jurkjes of één van mijn vier paar meegebrachte sandaaltjes. Misplaatst gevalletje van wishfull thinking denk ik, want het merendeel van de tijd liep ik op de camping met mijn halfhoge laarsjes of in mijn ‘sexy’ groene kaplaarzen. Op dag zes had ik pijn in mijn keel en genoeg van vocht, regen, pissebedden, muizen en vossen en keerden we huiswaarts.

Warm broodje geitenkaas met frambozen en pistachenoten

Comfortfood

Een paar dagen verder zit ik nu weer heerlijk comfortabel, helaas inclusief keelontsteking én een zak suikervrije dropjes, achter mijn computer thuis en mag ik weer aan het werk. Als gevolg van het slechte weer heb ik alleen nog steeds een sterke behoefte aan comfortfood. Zelfs nu de zon weer schijnt! In de achtertuin is de framboos net voor de tweede keer uitgebloeid waardoor ik opnieuw van die prachtige donkerroze rijpe frambozen kan genieten. Met deze frambozen en met bloemetjes van het bloeiende komkommerkruid (Bernagie) heb ik mijn doodgewone snee boterham omgetoverd tot een hartverwarmende lunch met geitenkaas uit de oven en er bovenop een goede drizzle honing voor de smaak en om mijn keel te smeren. Simpel en gelukkig makend. Ik kan er weer tegenaan!

Warm broodje geitenkaas met frambozen en pistachenoten

Warm broodje geitenkaas met frambozen en pistachenoten

(recept voor 1 persoon)

Ingrediënten

 • 1 snee brood
 • 40 – 50 gram zachte geitenkaas (bv. BettineBlanc)
 • 6 rijpe frambozen
 • 1 + 1 tl honing
 • 10 gram pistachenoten
 • Optioneel: eetbare bloemen zoals Bernagie (komkommerkruid)

Bereiding

 1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
 2. Rooster het brood tot het licht knapperig is in een broodrooster.
 3. Kruimel de geitenkaas over het brood en leg er de frambozen bovenop, verdeeld over de boterham. Drizzle er één theelepel honing over en schuif op een rooster in de oven.
 4. Hak de pistachenoten in stukjes (rooster de pistachenoten eventueel kort in een pannetje als ze niet meer zo knapperig zijn).
 5. Haal de boterham na 10 minuten uit de oven en prak de frambozen voorzichtig fijn met een vork. Bestrooi met de fijngehakte pistachenoten en drizzle er nog een theelelepel honing over om het mooi te laten glimmen.
 6. Voor een dramatisch effect is het mooi om er blauwkleurige eetbare bloemen zoals de bernagie over te strooien.

Join the Conversation

 1. Zoooo die spat wel even van het beeldscherm af. Zo mooi die kleuren! Ik heb net ontbeten, maar zou nu al wel weer dit broodje lusten.

  En wat stom dat jullie de vakantie hebben moet afbreken, gelukkig krijgen we hier nog een nazomer!

 2. Ik ben ook dol op kamperen, maar als het heel de week zeikt van de lucht ben ik er ook klaar mee. In een tent krijg je het nooit echt droog, alles wordt maar klammer en klammer…. Yuck.

  Jammer dat je je vakantie hebt moeten afbreken….

  Maar die boterham maakt zeker veel goed. Ziet er ook prachtig uit! (Ik wilde de honing van het scherm likken…. hahaah)

 3. Diane Schaub - Cuisine de Clementine says:

  Oh kan me helemaal voorstellen dat jullie eerder naar huis zijn gegaan, als het koud en nat is dan is kamperen een stuk minder leuk. Gelukkig nu wel weer volop zon om het een beetje goed te maken :D En dit broodje ziet er zooo goed uit, ik hou van eetbare bloemen, die maken alles meteen zo prachtig!

 4. Diane Schaub - Cuisine de Clementine says:

  Mmm, ziet er heerlijk uit, en de eetbare bloemen maken het helemaal af :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close