After eight chocolade truffels

987

Pasen, pinksteren, moederdag, vaderdag, kerst, verjaardagen, allemaal hele goede gelegenheden om het diner af te sluiten met koffie en een schaaltje chocoladetruffels. Zeker als het gaat om after eight truffels. After eight ken je waarschijnlijk wel van die doosjes met platte vierkante chocolaatjes erin, per stuk los verpakt in een zwart glimmend papieren zakje. Neem je een hap van een after eight, dan komt de verrassing; een vloeibare witte pepermunt crème.

After eight truffels maken

After eight truffels maken

After eight zelf maken

Joke Boon van Boonappetite blogte rond de kerst over de Good Food kerst special waarin het recept stond voor after eight truffels. Nu had ik al een tijdje plannen voor mint patties á la the Blue Eyed Bakers, zelfgemaakte after eight. Maar als je zo’n snel recept voor je voeten krijgt geworpen, dan vraagt dat erom om uit te proberen. Het is ook fijn om te weten dat je voor dit recept geen volleerd chocoladekunstenaar hoeft te zijn. Je maakt ze in een handomdraai.

Wanneer eet je after eight truffels?

Deze truffels laten zich graag presenteren na een avondje tafelen, maar passen ook prima bij een high tea. Ze laten zich ook goed weggeven als DIY foodie gift en doen het waarschijnlijk ook uitstekend als troostchocolade.

Hoopjes after eight truffel op een bord met poedersuiker

After eight chocoladetruffels

Recept voor 20 truffels

Ingrediënten

  • 100 ml slagroom
  • 200 gram pure chocolade*
  • 1/2 tl peperpuntextract
  • Een paar eetlepels poedersuiker

* In het orginele recept van Joke staat 200 gram melkchocolade. Mijn ervaring is dat die zich niet altijd even makkelijk laat smelten, neem daarom liever een pure chocolade met een hoog percentage cacao.

Bereiding

  1. Breek de chocolade in stukjes en doe ze in een kom.
  2. Schenk de slagroom in een steelpan en breng het tegen de kook aan. Haal de pan van het vuur en schenk de slagroom over de chocolade. Roer door de chocoladestukjes totdat alle chocolade is gesmolten.
  3. Roer het pepermuntextract door de chocolade en laat het nu verder afkoelen. Zet de kom met chocola ongeveer 2 tot 3 uur in de koelkast totdat het mengsel stevig is geworden.
  4. Schep een paar eetlepels poedersuiker op een bord en haal het chocolademengsel uit de koelkast.
  5. Maak nu de truffels door steeds een theelepel chocolade uit de kom te scheppen en er met de hand een balletje van te rollen. Rol het balletje daarna door de poedersuiker en leg het op een schaaltje.

De truffels kun je maximaal drie dagen in de koelkast bewaren of een maand in de diepvries. Bewaar je de truffels in de koelkast, doe ze dan in een afsluitbaar bakje waar geen vocht bij kan komen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close