Never fail chocoladefudge

1.3K

Fudge die nooit kan mislukken? Ik zal de eerste toch niet zijn? Ondanks alle lekkere taartjes, cakes en snoeperijen die ik in de afgelopen jaren zelf maakte, heb ik fudge nog nooit geprobeerd dus dit lijkt me wel wat. Het recept staat op de achterkant van één van de laatste twee potten Marshmallow fluff die ik als memorabilia van de webshop over heb. Marshmallow fluff is van zichzelf al één fluffy bonk suiker, dus ik schrik als ik zie hoeveel suiker er nog bij moet, tweeënhalve cup. maar ik laat me niet weerhouden, ze hebben er bij Durkee Mower inc. vast over nagedacht.

Pan met alle ingrediënten om fudge te makenvoor en na foto van het karameliseren van de fudge
links: ingrdiënten fudge in de pan – rechts: Karameliseren van de fudge

Fudge maken

Dat een never fail fudge ook simpel is om te maken, vind ik een prettige bijkomstigheid. Ik doe alle ingrediënten in de pan zoals omschreven, zet het vuur aan en begin zachtjes te roeren. Tot zover geen kans op mislukken. Ik zet het vuur iets hoger zodat de boter begint te smelten en ik de suiker en fluff langzaam zie verdwijnen. Na verloop van tijd begint de vloeistof ligt te bubbelen wat mij het teken geeft dat het begint te koken. Nu is het opletten geblazen, want als ik even niet kijk, koekt het zo vast aan de pan. De suikers beginnen te karameliseren en om ervoor te zorgen dat het niet aanbrandt, moet ik blijven roeren. Langzaam zie ik de kleur veranderen van een romig wit, naar karamel, dit lijkt me een goed teken.

Eigenwijze chocolate chips

In totaal moet het vijf minuten bubbelen, dan haal ik het van het vuur en voeg er de chocolate chips en het vanille-extract aan toe. Nu blijven roeren totdat de chips helemaal gesmolten zijn. Dit lukt wat lastiger dan gedacht want de Nestlé chocolate chips werken weer eens niet mee. Voor chocolate cip cookies perfect, maar voor alle overige bereidingen doen ze nooit wat ik wil, en dat is smelten! Gebruik daarom bij dit recept liever dezelfde hoeveelheid in chocoladerepen. Wat ik ook doe, ze worden niet volledig zacht. Ik besluit het chocoladefudge met chocolate chips te noemen, alhoewel je de chips na uitharding nauwelijks nog herkend.

 

Doosje met blokjes chocoladefudge
Doosje chocoladefudge

Never Fail Fudge

Recept voor bakblik 20 x 20 cm

Ingrediënten

 • 500 gram suiker
 • 3/4 tl zout
 • 50 gram boter of margarine
 • 170 ml evaporated milk (kleine blikjes van het merk Carnation)
 • 1 pot Marshmallow Fluff (7,5 oz)
 • 3/4 tl vanille extract
 • 360 gram pure chocolade of chocolate chips Nestlé

Bereiding

 1. Vet een bakblik van 20 x 20 cm in.
 2. Doe de eerste vijf ingrediënten in een pan op een laag vuur en roer tot alle ingrediënten goed zijn gemengd en gesmolten.
 3. Verhoog de gaspit naar een gemiddeld vuur, breng het aan de kook en laat het daarna 5 minuten zachtjes koken onder voortdurend roeren.
 4. Verwijder de pan van het vuur, voeg de vanille en de chocolate chips toe en roer totdat de ze zijn gesmolten.
 5. Schenk het in het bakblik en laat volledig afkoelen voordat je het in stukjes snijdt.

Chocoladefudge van marshmallow fluff

Marhsmallof fluff recepten

Dit recept is door het collega-testpanel en schoonmoeder goedgekeurd, maar een waarschuwing is op zijn plaats: eet dit niet als je de inname van suikers wilt beperken of als je gevoelig bent voor suiker. Je stuitert gegarandeerd nog een week na! Maar glutenvrij is het dan weer wel : ) Nu ga ik mezelf wagen aan een lavendelfudge zonder extra toegevoegde suikers en bedenken wat er met de laatste pot fluff moet gebeuren. Laatst heb ik er naar aanleiding van de Foodblogswap (zuivelvrije) S’mores chocoladebars mee gemaakt, maar wat zou ik nog meer kunnen fabriceren? De fluffwebsite biedt een receptenboekje voor inspiratie, maar misschien heb jij een goed idee voor mij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close