Chocolademelk met rum

1.2K

Dikke winterjassen, wollen sjalen, moonboots, de thermometer dik onder nul, tien centimeter sneeuw en een doorkomend zonnetje. Ja, zo houd ik wel van de winter! Met alle liefde stap ik dan de deur uit om te genieten van een wandeling in het verse wit. Hier in de straat ziet dat er al snel wat modderig uit, maar als we een paar hoekjes omlopen zijn we de eerste om voetstappen in de sneeuw te maken en sneeuwengels! Ken je dat? Dat je languit in de sneeuw gaat liggen op je rug en dan je armen en benen op en neer beweegt. Daarna thuis weer opwarmen met een kop warme chocolademelk. Met slagroom. En met een tíc als het even kan. Chocolademelk met rum… hmmm!!!

Heet, heet, heet…

Een klein dopje rum in je chocolademelk en je voelt de warmte letterlijk terugstromen in je lichaam. Niet te snel drinken. Snoep het slagroomschuim lepeltje voor lepeltje op en neem tussendoor een nip. Te snel is niet goed. Van te snel krijg je bij de eerste slok chocolademelk een verbrande tong met de bonus dat je de rest niet eens meer proeft.

Tintelen

Tegen de tijd dat de slagroom helemaal is opgegaan in de chocolademelk, weet ik dat het genoeg is afgekoeld om het te kunnen drinken. Eerst een slok, dan een teug en langzaamaan begint het te tintelen. Van mijn vingertopjes en mijn tenen, stroomt de warmte via een tintelende weg, langzaam weer terug. Ik geef je maar snel het recept, dan krijgen je het ook lekker warm! Voor de sier heb ik aan het eind wat cacao over de slagroom gestrooid en er een chocolate finger in gedoopt. Mijn zus bracht met kerst een paar dozen chocolate fingers mee uit Engeland en stopte er bij wijze van verrassing ook een doosje tussen met butterscotch smaak, hemels wat is dat lekker! Die versie kende ik nog niet, maar valt hier helemaal in de smaak. Wonderbaarlijk dat er nog één over was voor deze foto!

Chocolademelk met rum
Chocolademelk met rum en slagroom

Chocolademelk met rum

(Recept voor 1 mok)

Ingrediënten

 • 50 gram pure chocolade in stukjes
 • 200 ml melk
 • 20 ml rum
 • 250 ml slagroom (ongeklopt)
 • 3 tl suiker
 • 1 chocolate finger (+ een paar extra voor erbij)
 • 1 tl cacao

Bereiding

 1. Doe de slagroom met de suiker in een kom en klop de slagroom stijf.
 2. Giet de melk in een steelpan en voeg er de stukjes chocolade aan toe. Verwarm al roerend de melk totdat de chocolade is gesmolten en opgenomen door de melk.
 3. Schenk de chocolademelk in een mok en doe er een flinke flesdop rum bij.
 4. Doe een flinke schep slagroom bovenop de chocolademelk, strooi er de cacao overheen en steek een chocalate finger in de slagroom. Theelepeltje erbij en genieten!

Join the Conversation

 1. Mooie foto zeg! En een lekker recept natuurlijk :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close