Bananenbrood met noten

Wat doe jij met een tros rijpe bananen? Mijn manier om ze op te maken is door ze te verwerken in een shake of bananabread. Op de dag dat je het maakt, smaakt bananabread het allerlekkerst. Zo’n ‘cake’ als dit krijg ik in mijn eentje niet in één dag op, waardoor je na een dag of twee te maken krijgt met droge cakeplakjes. Daarvoor bedacht ik het volgende trucje. Drizzle wat honing over je plakje cake en verwarm het dan zo’n 30 seconden op 500 watt in de magnetron. Ben je van plan om helemaal uit te pakken? Voeg dan een bolletje ijs (vanille, banaan of noten) aan toe en maak er een simpel verrassend dessert van.

Bananenbrood met noten

(recept voor 1 cake van 25 cm)

Ingrediënten

  • 200 g zelfrijzende bloem
  • 175 g (plantaardige) boter op kamertemperatuur
  • 175 g lichtbruine basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 2 bananen (geprakt)
  • 1/2 tl vanille essence
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 50 g pecannoten (gehakt)
  • 50 g walnoten (gehakt)
  • 50 g hazelnoten (gehakt)

Bereiding

  1. Klop de suiker en boter tot een smeuïg mengsel. Voeg daarna de vanille toe en meng één voor één de eieren door het beslag.
  2. Prak de 2 bananen en mix het door het boter-suiker-ei mengsel.
  3. Roer in een andere kom de bloem, kaneel en bakpoeder door elkaar en schep het geheel door het ‘natte’ mengsel.
  4. Mix het beslag ongeveer 3 minuten op hoge snelheid tot een mooi glad en luchtig mengsel ontstaat.
  5. Zet de mixer terug op de laagste stand en meng er nu 2/3 van de gehakte noten door.
  6. Vet een (klein) cakeblik in, doe het beslag erin en strooi er de rest van de noten overheen.
  7. Bak de cake 60-75 minuten op 160 °C. Test de cake met een satéprikker om te zien of het gaar is. Als je de satéprikker er ‘droog’ uit kunt halen, is de cake klaar.

Hazel
Hazel Hardijzer

In het dagelijks leven werk ik als freelance copywriter en communitymanager, maar zodra ik mijn handen vrij heb, breng ik mijn tijd door met bakken, fotograferen en schrijven voor Cookie Cottage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten
Drop scones
pompoentaart met merinuge