Chocolate & Hazelnut Chip Cookies

Chocolate chip cookies, mijn zwakke plek. Hier kan ik nooit genoeg van krijgen. Koek met stukjes chocolade… dit zou je een lekkernij kunnen noemen waar je me ’s nachts voor wakker mag maken. Via foodblogger Donal Skehan ontdekte ik een geweldig makkelijk recept voor chocolate & hazelnut chip cookies. Groot pluspunt aan het recept is dat je tot mijn verrassing veel meer koekjes uit het deeg kunt halen dan volgens het recept mogelijk is. Handig om te weten is dat het deeg ingevroren kan worden, zodat je nóg vaker van ovenverse chocolate chip cookies kan genieten!

Maak in één keer de onderstaande hoeveelheid deeg en verdeel in 3 of 4 porties. Gebruik zoveel deeg als je nodig hebt en bewaar de rest in de koelkast of in de vriezer. In de koelkast blijft het deeg nog zeker twee dagen goed. Per portie kun je zeker 6-8 koeken maken, nog meer als je kleine koekjes maakt.

Video Cookiedough

Vandaag ontdekte ik tot mijn plezier een filmpje voor het maken van cookiedough met de bedenker van dit geweldige recept, Sophie Morris. In het filmpje vertelt ze nog veel meer goede ideeën om met dit cookiedough te doen. Je kunt het bijvoorbeeld ook combineren met nutella of marshmallows.

Foodblogswap

Tijdens de Foodblogswap van april 2013, maakte ‘Eitje kookt’ heerlijke chocolate chip cookies met smarties van dit recept!

Chocolate & Hazelnut Chip Cookies

(Recept voor veel koekjes!)

Ingrediënten

  • 225 g (pantaardige) boter
  • 375 g donkerbruine basterdsuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 2 eieren (large)
  • 350 g bloem
  • ¾ tl zout
  • 1 tl bicarbonate of soda
  • 1 tl bakpoeder
  • 250 g chocolate chips*
  • 100 g geroosterde hazelnoten, grof gehakt

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng de boter en basterdsuiker totdat het licht en een beetje fluffy is. Voeg vanille extract en eieren toe aan het mengsel. Meng in een tweede kom de bloem, zout, bicarbonate of soda en het bakpoeder. Voeg dit mengsel vervolgens toe aan het eimengsel en schep het deeg langzaam om. Voeg de chocolate chips en de hazelnoten toe. Vorm tenslotte een soort worst van het deeg en rol het op in vershoudfolie. Leg het daarna voor ongeveer 30 minuten in de koelkast zodat het deeg wat vaster wordt.
  3. Haal het deeg uit de koelkast. Snijd plakjes deeg van de rol en lege deze op een bakplaat bedekt met bakpapier. Bak ongeveer 10-12 minuten of totdat ze licht goudbruin zijn.

Bron: Donal Skehan & Sophie Morris

* In chocolate chips zijn vaak melkproducten verwerkt. Voor een lactosevrije variant, neem je 250 gram pure chocolade die je in grove stukken hakt.

 

Hazel
Hazel Hardijzer

In het dagelijks leven werk ik als freelance copywriter en communitymanager, maar zodra ik mijn handen vrij heb, breng ik mijn tijd door met bakken, fotograferen en schrijven voor Cookie Cottage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten
Drop scones
pompoentaart met merinuge