Glamorous Rocky Road

725

Van rocky road krijg ik al nooit genoeg, maar met een glamorous look kan ik et al helemaal niet laten liggen. Met wat leftover kerstchocolaatjes waar van die vrolijk groen gekleurde musketzaadjes op zitten en wat extra roze sprinkles geef je de rocky road eenvoudig een glamourous effect. Mischien had ik dit vóór de kerst moeten maken!

Rocky road kerstrecept

(16 stuks)

Ingrediënten

 • 400 gram melkchocolade
 • 100 gram witte mini-marshmallows
 • 1 zakje chocolaatjes met groene musketzaadjes (100 gram) in stukjes gebroken
 • 25 gram roze (suiker) glitters
 • 25 gram gepofte rijstballetjes met een suikerlaagje
 • 2 2/3 kop gedroogde cranberry’s

Bereiding

 1. Bedek bodem en zijkanten van een bakblik of schaal rechthoekig (27 x 17 cm) of vierkant (20 x 20 cm) en 4 cm diep. Laat het folie zo’n 2 cm buiten de randen uitsteken.
 2. Doe marshmallows, gepofte rijst, cranberries en eenderde van de chocoladestukjes in een grote kom.
 3. Breek de melkchocolade in stukjes en doe het in een hittebestendige, magnetronproof schaal en smelt de chocolade 1 minuut op de hoogste stand van de magnetron. Dan even doorroeren en daarna nog maximaal 1 minuut verhitten in de magnetron. (Heb je geen magnetron laat de chocolade dan au-bain-marie smelten.) De chocolade is goed als het helemaal gesmolten is en glad.
 4. Schenk de gesmolten chocolade over de kom met marshmallows en roer het geheel totdat alles met chocolade is bedekt.
 5. Doe de mix in de schaal, verdeel de stukjes chocolade met musketzaadjes erover en strooi er de roze glitters overheen. Zet het daarna 30 minuten in de koelkast totdat de chocolade weer hard is geworden.
 6. Haal de Rocky Road uit de schaal en snijd het op een grote snijplank in zoveel stukken als je wilt.

Tip: In dit recept heb ik gebruik gemaakt van left-over kerstchocolaatjes met groene musketzaadjes. Na de kerst zijn deze nauwelijks meer te vinden. Je kunt hiervoor in de plaats ook groene musketzaadjes kopen en die over de mix strooien, of koop andere opvallende chocolaatjes en breek die in stukjes om aan het eind over de mix te strooien.

Join the Conversation

 1. blogvanfem says:

  Dat ziet er lekker uit zeg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close