Chocolade truffels met Amarula

1.6K

Eerlijk is eerlijk, ik ben omgekocht! Met dit bericht verdien ik geen geld, maar het toesturen van een fles Amarula om te testen in de hoop erover te schrijven, zou je kunnen zien als een vorm van omkoping. Dat hebben verschillende pr-mensen heel handig gedaan door me eerst de strawberry sunset cocktail te laten proeven, toen een chocolade mud cake laten maken met Janny van der Heyden (van Heel Holland Bakt) en nu via een andere pr-route zo’n fles van dat godenspul op te sturen. Vervolgens begin je zelf eens wat experimenteren en dan krijg je zoiets als deze chocolade truffels met Amarula!

Fotograferen bij avondlicht vind ik verreweg één van de slechtste momenten om foto’s te maken, soms ontkom ik er alleen niet aan. Als het de hele dag druk is geweest, dan kijk ik af en toe uit naar het moment dat little T. op bed ligt en ik tijd heb om wat zaken af te ronden. Wat dat betreft heb ik geluk dat het nu zomer is en kan profiteren van het avondlicht. Behalve wanneer het gaat regenen…

Amarula chocolade truffels

Avondeten net achter de kiezen, Little T. op bed en baby I. ook in slaap, raap ik snel mijn foodstyling props bijelkaar om de truffels mooi op een bordje te presenteren voor de camera. Voor een zomerse avond vind ik dat het behoorlijk vroeg donker wordt, helaas heb ik dan nog niet door dat ons een regenbui boven het hoofd hangt. Pas als ik de Amarula heb ingeschonken en de truffels heb neergezet hoor ik gespetter op de parasol. Regen?

Chocolade truffels aan de zuip

Ja dus. Weg zon, weg zomeravond, hallo regen..
Zie je de foto’s dan zou je kunnen denken dat ik er al iets teveel van had gehad. Maar nee, dit was een puur ongelukkig gevalletje been-stoot-tegen-tafel-en-gooit-hele-fotosetting-omver. In mijn haast om voor de grote regenbui uit nog snel wat foto’s te schieten, bots ik tegen de tafel waardoor ik alles omver wiebel en de truffels per ongeluk verzuip met de Amarula. Niet zoals ik het bedacht had, maar neem toch wat extra foto’s. De eerste batch truffels van een week geleden verdween zo snel, dat ik geen tijd meer had om foto’s te maken. Bij deze tweede batch durf ik daarom geen risico meer te nemen om niet direct foto’s te maken. Dit maal heb ik geen extra chocolade en roomkaas meer in huis en straks zijn ze wéér op.

Roomkaas in een zakje?

Ook de roomkaas heb ik gekregen, van de Zuivelmakers. Het zit verpakt in een plastic spuitzakje en eerlijk gezegd vind ik dat maar irritant. Leuk en handig misschien als je iets wilt decoreren met roomkaas, maar hoe vaak doe je dat? Zou jij het handig vinden om de roomkaas in een spuitzak te kopen?

Veel verder dan het vullen van aardbeien kom ik even niet met mijn ideeën en toefjes roomkaas op een taart vind ik iets te heftig. Daarbij gebruik ik roomkaas in gebak al snel in een wat grotere hoeveelheid en dan schep ik het liever gemakkelijk uit met een lepel dan dat ik ingewikkeld moet doen om die zakjes goed leeg te knijpen. De kaas zelf is goed van smaak en lekker stevig, dus geweldig goed te gebruiken voor bijvoorbeeld een kersentaart met roomkaas zoals die van Kookmeisje.

chocolade truffels met Amarula

Chocolade truffels met Amarula

(Recept voor ruim 20 chocolade truffels)

Ingrediënten

 • 100 gram witte chocolade
 • 50 gram roomboter
 • 2 el (ongeklopte) slagroom
 • 1/4 tl zout
 • 100 gram roomkaas
 • 2 el Amarula
 • 200 gram pure chocolade

Extra nodig: ijsblokjesvorm

Bereiding

Maak eerst de vulling:

 1. Breek de witte chocolade in stukjes in een hittebestendige kom en laat samen met de boter en slagroom au bain marie smelten. Haal de kom van de pan af en voeg zout en roomkaas toe. Mix met een garde tot een glad mengsel. Meng dan de Amarula door de vulling.
 2. Verdeel het truffelmengsel over een siliconen ijsblokjesvorm en leg in de vriezer. Andere optie is om de vulling in een bakje scheppen en in enkele uren stijf te laten worden in koelkast. Schep met een theelepel bolletjes vulling op een bord/blik/plaat met bakpapier en leg in de vriezer. Laat een á twee uur goed bevriezen.

Maak de chocolade truffels:

 1. Breek de pure chocolade in stukjes en laat tweederde van de chocolade in een hittebestendige kom au bain marie smelten.
 2. Neem de kom van het vuur en meng met de overgebleven ongesmolten chocolade. Roer totdat alles is gesmolten.
 3. Verwijder eerst alle truffelbolletjes uit de ijsblokjesvorm en doop ze daarna één voor één met twee vorkjes in de chocolade. Laat een beetje uitlekken en leg op een stuk bakpapier. Decoreer eventueel direct met een paar korreltjes zeezout.
 4. Laat buiten de koelkast weer hard worden.

Join the Conversation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close