Panna cotta met gekarameliseerde pecannoten {koemelkvrij}

878

Als je een heerlijk toetje maak, waarom zou je er dan niet mee ontbijten? Net zoals ontbijten met een overgebleven stuk taart. Doe je dat wel eens? Je kunt het beter niet elke dag doen. Maar heb je eens een flink stuk over… lekker joh! De smaken zijn dan goed in de taart getrokken en op één of andere manier proef je ‘s ochtends de dingen net wat puurder dus is het extra genieten. Bij uitzondering heb ik er dan ook totaal geen moeite mee. Maak je een dessert op yoghurtbasis dan klinkt het misschien al iets logischer om het eetmoment naar de ochtend te verschuiven. Zo ook met deze panna cotta.

Ontbijten met panna cotta of yoghurt?

Yoghurt kun je als ontbijt eten, als toetje én als tussendoortje, dus als je ‘s ochtends kunt kiezen uit deze panna cotta met geitenyoghurt of een bakje yoghurt, dan ga ik toch voor de feestelijke opmaak. Ik maakte het oorspronkelijk als dessert, maar hield een bakje over. De ingrediënten en smaken zijn zo zacht en vriendelijk dat ze het ‘s ochtends echt niet slecht doen op een lege maag. Geen toetje meer over of geen tijd om dit te maken? Laat dan de gelatine en de melk achterwege en  fabriceer met de overige ingrediënten een smaakvolle start van de dag.

panna cotta maken

Vanilla bean paste

Voor de vanillesmaak gebruikte ik vanilla bean paste. Dat geeft net een iets vollere smaak dan vanillezaadjes uit een peul omdat de vanille in dit recept niet heel lang de tijd krijgt om te trekken. Dit potje nam ik mee uit de Waitrose in Engeland, maar onder de naam Nielsen-Massey kun je het in Nederland ook vinden, bijvoorbeel bij Dille & Kamille.

panna cotta met gekarameliseerde pecannoten

Panna cotta met gekarameliseerde noten

(recept voor 4 personen)

Ingrediënten panna cotta

 • 200 ml geitenmelk
 • 1 tl vanille bean paste / of 1 vanillepeul
 • 4 gelatineblaadjes (dr. Oetker)
 • 300 ml geitenygoghurt
 • 2 el maple syrup
 • Extra nodig: 4 schaaltjes voor minimaal 125 ml inhoud

Ingrediënten gekarameliseerde noten

 • 50 gram pecannoten in stukjes gehakt
 • 20 gram witte mulberries
 • 2 el maple syrup
 • 1 el water

Bereiding

 1. Week de gelatineblaadjes enkele minuten in een bakje met koud water totdat de blaadjes slap zijn.
 2. Verwarm de geitenmelk met de vanille paste óf snijd een vanillepeul doormidden, schraap de zaadjes uit de peul en voeg toe aan de melk. Let op, de melk mag niet koken. Haal de gelatineblaajdes uit het water, laate even goed uitdruppen en los ze dan op in de warme melk.
 3. Roer alles goed door en verwijder dan de pan van het vuur. Roer de geitenyoghurt en maple syrup door de melk. Verdeel het mengsel over de vier schaaltjes en laat een uur of vier opstijven in de koelkast.
 4. Haal de panna cotta uit de koelkast. Verwarm een kleine koekenpan op middelhoog vuur en voeg pecannoten, mulberries, maple syrup en water toe. Hussel alles goed door elkaar en laat in 1 á 2 minuten karameliseren.
 5. Haal de pan van het vuur en laat de gekarameliseerde noten iets afkoelen voordat je het over de schaaltjes verdeelt.

 

Join the Conversation

 1. Nou, dìt wil ik ‘s avonds wèl in mijn koelkast zetten! Overnight-panna-cotta, lekker decadent. Nieuwe trend aan het lanceren? ;-)

  1. Overnight panna cotta!!! wat een goeie…! En ja, nu je het zegt, daar kan ik er wel meer van bedenken voor in de ochtend ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close