Chia pudding met amandelmelk, frambozen en cacao nibs

1K

Hoe gaat het met jouw goede voornemens? Zoals ik eerder schreef in mijn post over Ginger Ale met munt, heb ik het mezelf dit jaar niet ingewikkeld gemaakt met goede voornemens. Toch begint er zo langzamerhand één op te borrelen. Ik zou niet aan de lijn doen, niet echt nodig én niet echt verstandig gezien het zwanger zijn, maar de zoetigheid van de afgelopen weken begint me dwars te zitten. Nadat ik gisteren bovendien een halve marathon ‘Baking Good, Baking Bad’ van Harry Eastwood op 24Kitchen heb zitten kijken, voel ik me opeens een reusachtige suikerbom. Alsof je die calorieën uit het filmpje aan je lijf voelt groeien, zonder er ook maar één hap van geproefd te hebben.

Minder zoetigheid

Misschien, dacht ik. Is het tijd om toch maar even wat rustiger aan te doen met alle zoetigheid. In de koelkast staat nog een lading marshmallows te wachten om hier gepresenteerd te worden en voor Valentijnsdag heb ik ook zoiets liefs en zoets in gedachten, dat ik de suikerinname tussendoor maar even moet beperken. Meer fruit en minder geraffineerde suikers.

Mijn goede voornemen hield ik ongeveer vol totdat er ‘s avonds op de voordeur werd geklopt. De buren, met een schaaltje zelfgebakken kleverige baklavarolletjes (Hoe kan ik dat nou weigeren?). Zoals ik al vermoedde smaakt dit veel te lekker en vliegen er zo twee naar binnen. Vandaar deze snelle late night foto hieronder, de ochtend hebben ze niet allemaal gered. Morgen dan maar…

baklavarolletjes

Powerfood of gewoon lekker?

Om de dag morgen gelijk maar goed te starten, maakte ik meteen daarna deze overnight Chia pudding met amandelmelk en frambozen voor een flinke dosis powerfood. Zonder geraffineerde suikers, maar met een flinke dosis lekkerheid. Daarbij moet ik zeggen dat ik net zo overtuigd ben van verse groenten en fruit als powerfood, maar voor de afwisseling of aanvulling vind ik deze zogenaamde superfoods perfect.

Verse frambozen

Aangezien je op dit moment toch geen verse frambozen uit eigen land kunt krijgen, maak ik gebruik van mijn voorraad in de vriezer. Uiteraard werken verse frambozen net zo goed in dit recept. Gebruik je verse frambozen, plet er dan een aantal met een vork voor je ze door de chia pudding heen roert. Op die manier trekt de smaak van de frambozen beter in de chiapudding.

Recept voor chia pudding met amandelmelk, frambozen en cacao nibs

 

Chia pudding met frambozen en cacao nibs

(recept voor 1 persoon)

Ingrediënten

  • 250 ml amandelmelk
  • 1 tl vloeibare honing of maple syrup
  • 3 el chiazaadjes
  • 50 gram bevroren of verse frambozen
  • 1 el cacao nibs

Bereiding

  1. Schenk de amandelmelk in een ruim glas en roer er de honing doorheen.
  2. Voeg frambozen en chiazaadjes toe en roer goed door. De zaadjes nemen nu langzaam de amandelmelk in zich op. Laat een minuut of 2 staan en roer dan nog eens goed door om te voorkomen dat alle chiazaadjes naar de bodem zinken en aan elkaar blijven kleven.
  3. Wacht nog eens 2 minuten en roer er dan de cacao nibs door de melk. Als je merkt dat de zaadjes niet meer naar de bodem zinken, zet je het glas tot de volgende ochtend weg in de koelkast voor een easy ontbijt.

Recept voor chia pudding met amandelmelk, frambozen en cacao nibs

Wat is jouw ontbijtritueel?

Chia pudding vind ik zelf heerlijk voor de afwisseling, maar het is niet per se mijn favoriete ontbijt. Meestal eet ik voor het gemak een boterham of een kom met ontbijtgranen en melk. Heb ik meer tijd dan houd ik van verse broodjes, Amerikaanse pancakes of een typisch Engels ontbijt. Wat is jouw favoriete doordeweekse ontbijt? En wat als je meer tijd hebt, zoals in het weekend, maak je dan een verwenontbijt voor jezelf?

 

Join the Conversation

  1. Ik heb het recept opgeschreven, lijkt me heel lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close