Sweet chai chocolademelk met marshmallows voor Valentijnsdag

1.2K

“Sweets for my sweets, sugar for my honey” echoot door mijn hoofd terwijl ik mijn Valentijnsdrankje aan het brouwen ben. Winters, liefdevol en perfect om je lief mee te verleiden. Een verschrikkelijk liedje trouwens. Helaas een gevalletje dat in mijn hoofd blijft hangen en pas weer weggaat als ik mijn mok chocolademelk heb leeggedronken. De love potion is deze keer niet voor mijn lief, maar helemaal voor mij alleen. Soms is het goed om je eigen verwenmomentjes te creëren. Lief zijn voor jezelf door even de tijd te nemen en jezelf te waarderen wie je bent.

ingrediënten chocolademelk

Sweet chai liefdeskoppel

Van winterse buien krijg ik altijd enorm veel zin in warme chocolademelk met slagroom. Is dat raar? Geïnspireerd door deze zoete verleiding bedacht ik een variant met een van mijn favoriete drankjes, sweet chai thee. Daardoor krijg je een heerlijk kruidige chocolademelk. Is het echt koud buiten dan zou ik er nog een scheutje rum in doen. Dát in combinatie met mijn eigen homemade marshmallows is een liefdeskoppel om voor te smelten.

Lovely marshmallows

Vorig weekend maakte ik voor het eerst mijn eigen marshmallows. Een nogal kleverig project, maar wat een feest! Ik maakte twee bakken vol waarvan ik er één in vierkante blokjes sneed, de andere gebruikte ik om sterretjes en hartjes van te maken. Heb je nog geen suikerthermometer in huis? Regel er snel eentje, volgende week geef ik jullie het recept om ze ook te kunnen maken. Geen zin in die moeite? Stop dan een aantal grote marshmallows in je chocolademelk of maak valentijnshartjes door met een uitsteker hartjes te prikken uit rose/gele spekken.

sweet chai chocolademelk met marshmallows

Sweet chai chocolademelk met marshmallows

(recept voor 1 grote mok chocolademelk)

Ingrediënten

 • 250 ml sojamelk/rijstmelk
 • 1 zakje sweet chai thee
 • 50 gram pure chocolade
 • Marshmallows

Bereiding

 1. Breng de melk in een steelpan al roerende aan de kook. Zet het vuur uit zodra de melk kookt. Doe het zakje chai thee in de melk en laat het ongeveer 15 minuten trekken. Verwijder daarna het zakje.
 2. Breek de chocolade in stukjes en voeg toe aan de melk. Verwarm de melk opnieuw op een middelhoog vuur en laat de chocolade al roerende in de pan smelten. De melk hoeft niet te koken.
 3. Is alle chocolade gesmolten? Giet de chocolademelk in een grote mok en leg de marshmallows er bovenop.

 

Join the Conversation

 1. Leuk om je afgelopen woensdag weer even gesproken te hebben.

  Zo lekker om jezelf af en toe te verwennen met een lekker drankje, ik ga deze zeker onthouden! En ik moet ook echt een suikerthermometer aanschaffen, ook heel handig voor het maken van macarons en karamel etc.

  1. Ik vond het ook superleuk om je weer even te spreken. Als ik weer eens in de hoofdstad ben, moeten we maar een kopje koffie drinken ofzo! Of mocht je eerder een bezoekje brengen aan 030….
   Die suikerthermometer heb ik pas sinds vorig jaar. Nu ik erover nadenk zijn de marshmallows denk ik ook pas het eerste projectje waarbij ik het heb gebruikt. Er volgen er vast nog velen.

 2. Wat superschattig, die hartjesmarshmallows :-)

  1. Zo leuk, als je de smaak eenmaal te pakken hebt, zie je opeens honderden mogelijkheden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close