Zoete hapjes zonder suiker

3.6K

Kleine hapjes voor een klein budget. Creatieve ideeën voor recepten komen me meestal op de gekste momenten binnenvallen. Zo ook bij dit hapje, want het idee kwam me aanwaaien op het moment dat ik eigenlijk geen hapjes nodig had. Maar na het bakken van de pannenkoeken met amandelmelk met little T. laatst had ik er nog een paar over. Ik had ze kunnen bewaren om op een ander tijdstip op te eten, koud of opgewarmd, tûûrlijk! En met eten speel je niet! Maar een aanrecht vol met uitsteekrondjes, waar de kleine man iets daarvoor nog zo lief mee stond te spelen én een stapel pannenkoeken vragen erom.

Dit hapje smaakt natuurlijk het aller, allerlekkerst met verse zelfgebakken pannenkoeken. Ik durf het bijna niet voor te stellen, maar heb je (als drukke moeder met 1001 goede bedoelingen voor een verantwoorde en gezonde (op)voeding) zo’n dag dat je culinaire geweten het af laat weten en snelheid is gebaat, dan zijn er altijd nog van die voorverpakte kant-en-klare ….

Zonder pakjes en zakjes

Zelf probeer ik zo min mogelijk kant-en-klare etenswaren te kopen. Op die manier weet ik zelf altijd wat er in mijn eten zit en bepaal ik zelf wat ik er aan zoet,- en smaakstoffen toevoeg. Ben je niet zo’n keukenheld, kijk dan eens op de website van Koken met Karin. Zij heeft een aantal kookboeken geschreven over koken zonder zakjes en pakjes en schrijft dagelijks recepten op haar blog. Misschien helpen haar recepten je om je eten wat vaker zelf te kruiden.

Schaal met pannenkoekhapjes

Zoet of hartig hapje

Voor dit onderstaande zoete hapje heb je geen kookboek nodig. Het leent zich bij uitstek voor zoete en hartige variaties en is afhankelijk van de ingrediënten van je variatie geschikt voor bijna elke portemonnee. Bijvoorbeeld zoet voor een high tea en hartig bij een borrel. Maak een paar verschillende smaakjes en je hebt in een handomdraai een tafel vol Fingerfood. Mijn zoete variant zonder (geraffineerde) suiker is nog een gevolg van mijn week zonder suiker. Waar het kan, probeer ik dat een beetje vol te houden.

Zoete hapjes zonder suiker

Ingrediënten

 • 3 pannenkoeken
 • 2 el honing crème
 • 2 á 3 el (vegan) roomkaas
 • 2 el rijststroop
 • 2 el gehakte pistachenoten
Extra nodig: uitsteekrondje of uitsteekvorm

Bereiding:

 1. Smeer één pannenkoek in met honing en één met roomkaas. Leg de pannenkoek met roomkaas bovenop die met honing. Leg er nu de derde pannenkoek bovenop.
 2. Steek met een uitsteekrondje (of een andere uitsteekvorm) rondjes uit de stapel pannenkoeken en zet de mini-torentjes weg op een grote schaal.
 3. Bestrijk de bovenkanten met rijststroop en strooi er stukjes gehakte pistachenoot overheen.
Schaal met zoete hapjes van pannenkoek, roomkaas, honing en pistachenootjes

Join the Conversation

 1. Wat leuk bedacht dit! Ziet er goed uit!

 2. Ooo wat een briljant idee en het ziet er inderdaad superlekker uit!

  1. Sweet & Simple, daar houd ik van ; )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close